25 aprilie 2009

La vremuri de criză – cabană de criză

După cum mulţi dintre voi ştiu, am cumpărat, în sfârşit, terenul de la Ghimeş. Săptămâna trecută am lucrat, cu un grup de cercetaşi din Bacău şi Nicolae Bălcescu, la plantarea a mai bine de 50 de copaci (brad, salcâm, mesteacăn, salcie şi trei vişini), la mutarea gardului şi la terasarea unui loc pentru cortul cel mare, la amenajarea izvorului şi la curăţirea pajiştii de lemnele care zăceau pe ea din anii trecuţi.

Ştiţi că dorinţa noastră este de a construi o căbănuţă care să ne permită o paletă mai largă de participanţi la activităţile de acolo, ca şi utilizarea locului şi altcândva decât vara.

Din păcate Provincia Iezuiţilor nu ne-a putut pune la dispoziţie mai mult de 1500 de RON pentru vara asta. Din ei am cumpărat deja unelte de aproape 600 de lei (topoare, hârleţe, târnăcop, lopeţi, etc.). Astfel, bugetul rămas la dispoziţie este de 900 RON.

Lucrăm la un proiect de finanţare pentru adăpostul propriu-zis, dar e clar că nu-l vom putea construi până în toamnă. Totuşi, cu un buget auster am putea pune pe picioare o „magazie” de scule, care să poată fi folosită vara asta ca adăpost. Dimensiunile ei ar putea să fie undeva în jur de 3x4 m, dar asta rămâne de hotărât, după posibilităţi.

Unii oameni din grup şi-au manifestat dorinţa de a ajuta financiar, în cazul în care ar fi nevoie, spunând foarte simplu că „ am putea să ajutăm şi noi, nu tot iezuiţii să facă şi noi să folosim”. Prin urmare, ne-am gândit că ar fi un moment bun ca cei care pot rupe din bugetul de criză să intre pe lista ctitorilor cabanei de criză. În funcţie de cât reuşim să adunăm vom stabili gradul de confort şi dimensiunile ultime ale adăpostului.

Avem la dispoziţie un grup de cercetaşi care ne-ar putea ajuta la amenajare şi construcţie în jurul zilei de 1 mai. Detaliile le vom anunţa mai încolo. Cei care pot contribui o pot face până pe data de 1 mai (avem doar o săptămână la dispoziţie!) în contului lui Liviu Pal, sau cu bani gheaţă la Vali.

Vă vom ţine la curent cu felul în care merg lucrurile.

Am primit deja o donaţie de 100 RON de la Satu Mare. Aşadar, tombola e deschisă.




Mii de multumiri,
Cabanierii

Un comentariu:

Vali spunea...

Indicele "cabana de criza" a crescut cu 90 de euro. Deja visez la ghivecele cu floricele roz atarnate de fereastra cabanutei!!!